Het Verhalenspel


In dit onderdeel vertel ik verhalen, waarin ik speel met gedachtenspinsels in de Droomtijd. De intentie van dit Verhalenspel is dan ook speelsheid, het is niet mijn bedoeling om in dit onderdeel heftige politieke-religieuze discussies aan te gaan, daar heb ik andere plekjes voor geschapen op mijn weblog.

32 thoughts on “Het Verhalenspel

 1. Onze wereld, zoals we die kennen, grenst aan andere werelden in de tijdruimte.
  De raakvlakken tussen de werelden zijn de Poorten: sommige zijn stabiel en permanent, andere zijn vluchtig en tijdelijk.

  Like

 2. Via de Droomtijd is het relatief eenvoudig om Andere Werelden te verkennen.
  De Werelden, die het dichtste bij liggen, lijken relatief nog veel op de ‘normale wereld’, maar hoe verder je gaat, des te meer afwijkingen er zijn.

  Like

 3. … denk nét als met de niet alledaagse mensen, jan-zonder-pet 😉

  De extremen van uitersten van aarde, cosmos, hemels en hellen, duister en lichten, goden en godinnen, goden en duivelen, godinnen en helden, hebben zich állen geplaatst op de wip van balans, de “Libra”, of weegschaal.
  Wanneer zij gaat wiebelen, worden de extremen der uitersten door elkaar gehusseld.
  Eenheid in verscheidenheid, licht in duister, animus en anima in het verschiet van YinYang, de Godin in de God, en de God uit de Godin,… spannend toch?
  Groet Roy 😀

  Like

 4. Er wordt gezegd, dat er een grote wereldveranderende transformatie komende is.
  Vaak wordt daarbij 2012 genoemd, het moment dat de Maya-kalender afloopt en een nieuwe tijdscyclus zou moeten plaatsvinden.
  Maar ja, de Apocalyps is al zo vaak voorspeld…

  En toch, als die dag komt, zal er dan zoveel verschil zijn tussen mensen in de manier waarop ze reageren?

  Like

 5. Mensens heugnis, verstopt in mind en fantasie, is toch mooi, niet? In de massa zal elke rimpeling boven komen die weer in de massa opgaat.

  En elk individu kent zijn/haar eigen massa gelijk micro en macro, zullen we idd gereed zijn om ultra en infra toe te laten ??? Het Koninkrijk betreden van innerlijke uitersten, verblind door uiterlijke uitersten ? In de oceaan van mystiek duurt het zwemmen eeuwig, want de oevers zijn eindeloos ver (is een Javaans gezegde) …

  groet Roy

  Like

 6. Jezelf voor de gek houden is het makkelijkste wat er is, anderen trappen er niet zo snel in.
  En als iemand zichzelf voor de gek houdt, hoe kan hij/zij dan vermijden dat een ander een verkeerd beeld voorgeschoteld krijgt?
  De ontsporing begint bij jezelf voor de gek houden.
  Uit jezelf bewust worden, dat we onszelf voor de gek houden, dat is het moeilijkste wat er is, net zoiets als bewustworden van je eigen blinde vlek.
  Het is pas in de confrontatie met de ander, dat er mogelijkheid word geschapen om tot een alternatieve visie te komen.

  Like

 7. Om weer terug te keren naar ons verhalenspel:
  De grote transformatie van de wereld is niet in de verre toekomst op een symbolische datum, de transformatie is hier en nu!

  De fae lopen tussen ons bij vol daglicht, de onderaardsen komen bovengronds, de wereld van het astrale en die van virtual reality vermengen zich reeds…

  Like

 8. aardas verschuift, magnetische richtingen ook, en dan nog verandering van kanteling en draaiing ten opzichte van de zon…
  het geheel in een wentelend zonnestelsel dat uitdijt en weer inkrimpt ten opzichte van de Grote Knal…
  Richtingen, orientaties, kwestie van conventie.

  De sjamaan danst daartussen en daarboven

  Like

 9. Stel je voor, dat in het begin van onze jaartelling de concurrentie-strijd tussen de grote godsdiensten net iets anders waren uitgevallen:
  De Mithras-cultus absorbeert in Rome de secte der Nazareners, en wordt daarmee de grootste wereldgodsdienst….

  Like

 10. Stel je voor, dat na jarenlange recessie, doemdenken, polarisering etc. , verschillende burger-initiatieven opkomen die een tegenbeweging inzetten:
  “Lightbearers in a world of darkness’

  Like

 11. Sartre zei ooit: l’enfer c’est l’autre!
  Met andere woorden: wij mensen zijn zelf in staat om het leven op aarde tot een hel te maken, daar hebben we geen demonen voor nodig.

  Maar anderzijds: wij mensen zijn ook zelf in staat om hemel op aarde te realiseren.

  Like

 12. Het is heel goed mogelijk, dat in een van de parallel-werelden van de droomtijd, de Mithras-cultus dankzij de Romeinse legioenen de grote godsdienst van Europa is geworden.
  Of wellicht eerder nog, als Alexander de Grote langer had geleefd, dan was het heel goed mogelijk dat in plaats van een Romeins Rijk alsnog een Hellenistisch Rijk was ontstaan.
  Dan zou de Mithras-cultus de religie van Zoroaster ook opgeslokt hebben, en was Mithras in India de Goddelijke Beschermer worden in plaats van Vishnu.

  Like

 13. Het is heel goed mogelijk, dat met de Exodus van de Habiru uit Khem, de monotheistische zonnecultus van Aton werd meegenomen naar Palestina. Dan zou in plaats van Adonai thans Aton aangeroepen worden.

  Like

 14. Hoi,

  Sorry voor het extreem late posten maar vertel je nog wel over de drukte. Ik had nog een verslag beloofd van onze gaming avond 🙂

  Brim de Clown is een illegaal uit Roemenie, werkend in Amsterdam. Na allerlei dubieuze baantjes te hebben gehad, heeft hij een beroep als clown genomen door vaak op de straten in Amsterdam zijn acts te laten zien. Hij werkt zichzelf eens in de nesten.

  Hij kwam in een kledingaltelier, een naaizaak waar zijn vriendin zat (een poolse naaister).

  Een bekende van hem, Nicolai was verdwenen in Egypte. Hij was een bekend ontdekkingsreiziger. Daarnaast kende de bazin van het alelier, zijn dochter Lily wel eens die daar langskwam. Ze vroeg zich af wat er met hem gebeurd kon zijn. Beiden zagen in het naaiatelier op de TV dat de twee verdwenen waren in Egypte. Tevens was de rode dood ook uitgebroken en zorgde voor veel opschudding, ook elders in de wereld. Het is een erg gevaarlijke ziekte.

  Brim besloot wat informatie te gaan ophalen in de bibliotheek omdat hij daar iemand kende die ook Nicolai kende. Onderweg kwam Brim een vreemde kat tegen die erg aanhankelijk was (dat zijn ze meestal niet tegen hem).

  Na weinig informatie te hebben vergaard ging hij terug naar het atelier waar Brim’s vriendin weer dezelfde kat zag als Brim ook had gezien. Hoe kon dat nu? Daarna had een van de medewerkers van het altelier de rode dood gekregen waardoor het atelier ontruimd moest worden en de bazin een ander onderkomen moest zoeken. Brim’s vriendin was ondergedoken en verdwenen.

  De bazin besloot om Lily eens te gaan opzoeken. Ze kende wel een ambassadeur die de overtocht naar Egypte kon regelen. Brim wou erg graag weten waar Nicolai was dus hij wou wel mee. Hij had het gehad met het straatleven.

  De twee gingen naar Egypte. In het vliegtuig kregen ze allebei een droom van een Egyptische tempel en een dansende vrouw in een rode wolk.

  Brim bleek een onrustig persoon te zijn. Aangekomen bij de Ambassade spraken ze met de ambassadeur over het uitzoeken, waar ze heen konden gaan. Brim, een echte straatkerel zijnde en niet zo tactisch, sprak over wapens aanschaffen en wapens beoefenen. Dit uiteraard tot irritatie van de bazin.

  De twee gingen op zoek en kwamen bij een soort aboriginal uit. Ze wouden o.a weten wat de droom betekende die ze in het vliegtuig hadden gehad. Hij legde in een visioen uit dat er iets geopend was dat niet geopend had mogen worden. Hij vertelde dat er ergens een tempel was. Mogelijkerwijs dat de dansense vrouw niet vatbaar was voor de rode dood? De dansende vrouw leek erg veel op Brim’s vriendin. Misschien was het haar vorige leven wel? Brim moest zijn vriendin vinden.

  Brim en de bazin gingen terug naar Nederland. Daar hebben ze undercover een afspraak weten te regelen met Brim’s vriendin die ondergedoken wou blijven. Brim kwam zijn vriendin tegen die lid was geworden van een Hare Krishna beweging. Haar spirituele guru zei dat haar zielemaat ergens op de planeet nog moest rondlopen. Zij verbrak haar relatie.

  De bazin en Brim namen haar onder hypnose bij een hypnotiseur om haar uit te horen. Zij was de vrouw van doctor Nicolai in een vorig leven. Zij had doctor Nicolai de tempel uitgedragen toen hij een tombesteen weghaalde wat de rode dood bevatte. Zij was er niet vatbaar voor.

  To be continued…

  Volgens mij was het zo iets omdat het al tijdje geleden was.

  Grt.,

  Chris

  Like

 15. Ananda, die in haar vorig leven als vrouw van Nicolai de naam droeg van Melissa, las de achtergebleven dagboek-notities van haar ex-vriend Brim.
  Het leek er op dat Brim en Annette (de ex-bazin van Ananda) tijdens hun speurtocht naar elkaar toegroeiden.
  Nu had Annette weliswaar een man, maar die was een jaar geleden al verdwenen tijdens een expeditie in Latijns Amerika.
  Hij was net als zijn ex-collega van Nicolai een onderzoek gestart naar de oorzaak van de Rode Dood.
  Nu werd hij dus vermist, net zoals Nicolai en zijn dochter Lily

  De lijst van vermisten werd steeds groter, terwijl de Rode Dood steeds meer slachtoffers eiste!

  Like

 16. Gaia, slechts één dimensie verder in de tijdruimte van Terra verwijderd, heeft in haar ontwikkeling tot omstreeks de millenium-wisseling vele echo’s van de planeet Aarde.

  Belangrijke keerpunten in de geschiedenis:

  Tutankhaten weet in het geheim de cultus van Aton levend te houden, waardoor de Habiru tot op heden die god aanbidden.

  Alexander de Grote overleeft zijn ziekbed te Babylon, hierdoor handhaaft de Helleense Hegemonie zich als wereldmacht, met als hoofdstad Rome.
  Door de sterke invloed van de Perzische Zoroasters, wordt de cultus van Mithras de grootste Wereldgodsdienst vanaf het moment dat in het laatste regeringsjaar van Herodes de Grote de godheid zich als mens manifesteert tot aan zijn offerdood aan de galg aan het begin van de nieuwe jaartelling.

  Ondertussen weet in de Qa’bah de cultus van Al-lat stand te houden, waardoor zij zich eveneens ontwikkelt tot wereld-godsdienst.

  Omstreeks de recente milleniumwisseling in 2000, ontstaat een grote pandemie in Egypte, de Rode Dood verspreidt zich van daar uit over de hele wereld.

  Vanaf dat moment gaan vele moedige onderzoekers aan de slag om deze wereldramp een halt toe te roepen.

  Like

 17. De Rode Dood heeft zich ontwikkeld tot een algemene pandemie over de hele wereld, de sociaal-politieke infrastructuur van Nederland begint te begeven.
  In Ruygoord, een kunstenaarsdorp nabij Amsterdam, verzamelen zich een aantal avonturiers die deze vrijhaven van kunst en cultuur wil verdedigen tegen oprukkend barbarisme.

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.