16 thoughts on “Remember the burning times

 1. quote:We protest the hypocrisy which trumpets the oppression of women in Arab societies while the oppression of women in the West is never raised as an issue.
  Nor is the racism, economic oppression and endemic violence of Western culture acknowledged when the West is hailed as the flag bearer of freedom.
  Women cannot walk safely through the streets of the West, nor can we be assured of the means of life for our children, of health care in our illnesses, of care and support in our old age.
  The ongoing daily violence against women and children worldwide, the violence of battering, sexual assault, poverty, and lack of opportunity, the global traffic in women’s bodies, is ignored.
  And the vast global inequalities which benefit the West are also not acknowledged.
  Nor is the history, that Western exploitation of the East and South generated the wealth that allowed our greater ‘development’ and ‘enlightenment’.

  (Starhawk: Notes from the Global Uprising)

  Like

 2. Het verschil met 40-45 en nu is dat toen een (uiteraard ongewenste) bezetter het “oprotten” verplicht stelde en dat wie daar tegen was zelf kon “oprotten” (of gelijk de kogel kreeg).
  Nu is het “oprotten” waarnaar verwezen wordt de roep “vanuit de onderbuik van de samenleving”. Het heeft dus zonder enige vorm van dwang een veel breder draagvlak gekregen in “het Westen”.
  Enige nuance zou hier wel gepast zijn. Dat zou ook de ernst van de situatie meer onderstrepen.

  Like

 3. In 40-45 had het ‘oprotten’ in ieder geval voldoende maatschappelijk draagvlak in Duitsland, en wat Nederland betreft was het verzet minimaal, de NS & de politie heeft eraan meegewerkt.

  Het nuanceverschil in het huidige Millenium:
  Zonder enige vorm van dwang heeft het ‘oprotten’ een breed maatschappelijk draagvlak in Nederland, dat is inderdaad een stuk ernstiger dan de situatie tijdens de bezetting, toen had men tenminste nog een excuus dat men dit onder dwang deed!

  Like

 4. Gastvrijheid is eerder te vinden onder medelanders waarvan de voorouders uit de Derde Wereld kwamen; helaas worden juist die mensen onder het huidige politieke klimaat de gastvrijheid van de ‘autochtonen’ ontzegd.
  Naarmate medelanders met gastvriije waarden en normen worden weggejaagd uit Nederland, zal de ongastvrijheid toenemen.
  De nieuwe politieke correctheid is die van de ongastvrijheid.

  Like

 5. De Nederlandse maatschappij is in toenemende intolerant tegenover cultureel/religieuze andersdenkenden.
  Segregatie op basis van huidskleur en cultuur neemt toe.
  Onlangs in het Parool nog een spotprent op Mohammed, in navolging van Denemarken.
  In de crisisjaren van Duitsland had je dat soort dingen ook, maar dan over “der Ewige Jude” .
  De Derde Wereldoorlog is allang gaande, maar vermomd als vele kleine oorlogen.
  En vraag je af, of Bush nu zo’n goede rentmeester van onze aarde zou zijn.

  Like

 6. quote:
  After the lectures that Arabs and Muslims received from Europeans on Freedom of Speech and on Tolerance.
  And after that many European newspapers republished the Danish cartoons on the Prophet Mohammed.
  AEL decided to enter the cartoon business and to use our right to artistic expression.

  Just like the newspapers in Europe claim that they only want to defend the freedom of speech and do not desire to stigmatise Muslims,we also do stress that our cartoons are not meant as an offence to anybody and ought not to be taken as a statement against any group, community or historical fact.
  If it is the time to break Taboos and cross all the red lines, we certainly do not want to stay behind

  bron
  AEL

  Like

 7. Na alle heisa die is geweest mbt spotprenten over de Moslims, de Islam en Mohammed, vraag ik me steeds sterker af wat de grenzen zijn mbt vrijheid van meningsuiting.

  Like

 8. Spotprenten over de Profeet zijn in de moslimwereld taboe, spotprenten over de Holocaust zijn in joods-christelijke landen taboe.

  Vroeger moesten hier de joden oprotten, nu zijn hier de moslims aan de beurt.

  Zoek de verschillen…

  Na al dat muslim-bashing slaan de moslims terug, wat had je verwacht?
  Dat ze zich net als de Joden in Europa hadden moeten aanpassen, om later toch uitgespuugd te worden?

  Like

 9. De huidige islamofobie is niet verschillend van de vroegere anti-semitisme.
  Dezelfde superioriteitsgevoelens van de autochtonen tegenover de allochtonen komen weer bovendrijven.

  Like

 10. In maart stuitte beheerder Mohammed Elmakkaoui van MaghrebOnline.nl op de website Volkomenkut.com op de tekst: ‘Als alle moslims nou eens dood zouden vallen, hadden we gelijk vrede op de wereld en waren bijna alle problemen opgelost.(..) Dat soort volk mag regelrecht aan het gas.’ Elmakkaoui diende hierover een klacht in bij het MDI, die de uiting als niet strafbaar beoordeelde.

  Als ‘test’ postte Elmakkaoui dezelfde tekst op een forum van zijn eigen site MaghrebOnline; ‘moslims’ verving hij door ‘joden’. ‘Dezelfde dag werd er een klacht tegen ons ingediend bij het MDI, dat ons verzocht deze discriminerende tekst te verwijderen.’

  Elmakkaoui diende vervolgens een klacht in over de werkwijze van het Meldpunt Discriminatie Internet bij het LBR. Die oordeelde onlangs per brief ‘dat het er alle schijn van heeft dat het MDI anti-islam-klachten anders behandelt dan klachten over antisemitisme’.

  Like

 11. quote:Stel er is een immigrante afkomstig uit Somalië, die op zich niet vervolgd wordt of risico loopt om redenen van politiek of geloof of etniciteit, maar die probeert weg te komen van de invloed van een dominante moslim-vader die haar wil uithuwelijken. En stel ze liegt over haar verhaal, want ze zegt tegen de IND dat ze direct uit Afrika komt, maar in werkelijkheid komt ze uit Duitsland waar ze bij familie woont. Een tante heeft haar gezegd dat de ze meer kans heeft op een verblijfsvergunning als ze jokt dat ze net uit Afrika is gevlucht, en dat doet ze dus. Jaren later vertelt ze zelf dit verhaal in een interview in HP/de Tijd.
  Moet je dan deze persoon, het gaat hier natuurlijk over VVD politica Ayaan Hirsi Ali, streng aanspreken op haar frauduleus verkregen verblijfsvergunning en haar uitzetten?
  VPRO aflevering 608

  Like

 12. Een persoon is onschuldig tot het tegendeel is bewezen en er een uitspraak van de rechtbank is geweest. Dus als iemand het aanhangig maakt en de rechtbank oordeelt dat het fraude is en dat uitzetting de straf is: ja, absoluut. En iedereen die in Nederland leeft heeft de wetten en de uitspraken van de rechten (mits in hoger beroep en cassatie etc.) te respecteren.

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.