9 thoughts on “Big Brother

 1. Onder het mom van misdaad bestrijding worden onze burgerrechten steeds verder aangetast.
  Het begint met inbreuk op privacy via allerlei spionage-apparatuur, het gaat verder met steeds verdergaande mogelijkheden om iemand vast te zetten op basis van geheime rapporten zonder enige vorm van proces, etc. etc.

  Like

 2. zo af en toe kijk ik wel eens,en vind dat ze niet veel doen.
  ze kiezen er voor om beken te worden ,zou er beslist niet in willen zitten.
  fijne weekend verder.
  gr harmke 😮

  Like

 3. Een programma als Big Brother is televisioneel entertainment, de deelnemers waren niet verplicht om mee te doen en kunnen bovendien steeds weg als ze dat wensen. Ook is het zo dat niemand verplicht wordt om naar het programma te kijken (zelf heb ik trouwens meestal wel wat anders te doen).
  Ik zie geen enkel verband met 1984 van Orwell, ook is er geen enkele inbreuk in wiens privacy dan ook, en wat bedoel je met “op basis van geheime rapporten zonder enige vorm van proces” ???
  Associatief denken kan heel fijn zijn soms, maar hier is ‘t m.i. eerder complottheoretisch denken … .
  Groet van
  Abrayim

  Like

 4. Het programma Big Brother is ingebed in de tijdgeest van de Big Brother-maatschappij, waarin de overdheid steeds meer (in naam van de veiligheid) de privacy van de burger aantast dmv spionage-technieken.
  Door zo’n programma wordt het afgrijselijke van de situatie (het bespioneerd worden via camera’s etd) acceptabel gemaakt.
  Het is al zover dat providers verplicht worden gesteld om alle internetverkeer voor een bepaalde periode te bewaren voor de veiligheidsdienst, de kosten daarvan worden doorberekend naar de gebruiker, m.a.w. de overheid bespioneert ons op onze kosten.
  Op basis van rapportage van de geheime dienst is het in Engeland en Amerika nu al mogelijk om iemand zonder vorm van proces vast te zetten vanwege verdenking van terrorisme.
  Er zijn Engelse rechters geweest die waarschuwen dat Engeland bezig is een politiestaat te worden, en volgens mij is dat geen complottheoretisch denken, het is signalering van een gevaarlijke trend.

  Like

 5. Ik vind dit ook een vreselijk programma,hoe diep kan een mens zinken om anderen te vermaken of om vermaakt te willen worden? 😕
  Enne”1984, het heeft er idd grote raakvlakken mee.

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.