Transition town: Amsterdam


Kredietkrisis, klimaatveranderingen, maatschappelijke malaise…Allemaal grote problemen komen op ons af, het is uitkijken om niet overweldigd te worden door dit alles, voordat je het weet wordt je moedeloos door de grote schaal van de complexe problemen.Persoonlijk voel ik veel sympathie voor kleinschalige initiatieven op lokaal niveau. Misschien een druppel op de gloeiende plaat, maar de oceaan wordt uiteindelijk gevuld door kleine druppels. Kleine intitiatieven voelen voor mij aan als behapbare projecten waar ik aan zou kunnen meewerken, een klein steentje eraan bijdragen, al was het alleen maar door erover te bloggen:Motto:

“Een Transition Town begint wanneer een kleine groep van gemotiveerde mensen binnen een gemeenschap samen komt met een gedeelde zorg: hoe kan onze gemeenschap omgaan met de uitdagingen en mogelijkheden van peak oil en klimaatverandering. “

Zie ook: Wie zijn we? « transition town: DE PIJP

Blogged with the Flock Browser
  • Uncategorized

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.