Droom: Conflict!


Ik droomde dat we op mijn werk lijstjes maakten voor de structuur van moleculen.

Een collega had het idee dat dit het beste kon door de verschillende elementen een serienummer te geven; dit nummer zou dan moeten aangeven wat hun plek was in de structuur, en wat hun voorgeschiedenis was, zodat de nummering telkens zou veranderen als er een bewerking had plaatsgevonden met het materiaal.

Bovendien zouden de verschillende elementen een apart kleurtje moeten hebben, zodat het geheel zou lijken op een kleurige gebedsketting.

Ik was het absoluut oneens met die collega, want het zou de registratie onnodig bewerkelijk maken!

We kwamen er niet samen uit en bespraken het met de leidinggevende in de teamvergadering.

De teamleider gaf de collega gelijk, maar ik bleef er principieel tegen  om deze registratiewijze in te voeren.

Mijn tegenstem werd door de teamleider gezien werkweigering (wat zou kunnen leiden tot ontslag), maar ik diende formeel bezwaar tegen, bovendien diende ik een motie van wantrouwen in tegen de teamleider, die volgens mij buiten het boekje ging. Dit escaleerde tot op het niveau van de manager die de leidinggevende steunde, dus breidde mijn motie van wantrouwen zich ook uit tot de manager.

Bij het wakker worden voelde ik de boosheid uit de droom nog doorwerken.

.

Olive.oil.soap.molecule

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.