Kies!


Wie als mens op Midden-Aarde verblijft en zich begeeft in het maatschappelijke gewoel, ontkomt er niet aan vuile handen te krijgen in het contact met de grofstoffelijke werkelijkheid. Politici moeten handeltjes drijven om een deel van hun zin te krijgen, daarin maken ze vuile handen, maar dat geldt voor elke menselijke organisatie. Zelfs Occupy, dat uitgaat van anarchistische principes en consensus, heeft onderlinge machtsstrijd en gekrakeel. De Kluizenaar kan inderdaad zich onttrekken aan het maatschappelijke gewoel, de bergen intrekken of de rimboe of zich verstoppen in een Ivoren toren. Maar de Krijger gaat de confrontatie aan, wetende dat schone handen een luxe is. Overigens vind ik het nogal kort door de bocht om het huidige falen van de Nederlandse democratie te schuiven in de linkse hoek, want de rechtse hoek doet net zo goed mee met het spel. Ook Wilder speelt spelletjes, Henk en Ingrid worden net zo goed ook door hem gemanipuleerd en bedonderd.

  • Uncategorized

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.