Mabon weekeinde


Ik had een uitnodiging voor een Mabon-bijeenkomst in Enschede, die helaas op het laatste moment werd afgeblazen. Gelukkig had ik ook nog een uitnodiging voor een bijeenkomst in Hengelo, daar kon ik een last-minute boeking regelen.

Het was leuk om eindelijk internet-contacten in werkelijkheid tegen te komen!
De meesten waren in de leeftijd van mijn kinderen, twintigers, en ik had bewondering voor het niveau waarop ze alles hadden georganiseerd:
Locatie, logies, catering, programma: alles low-budget, met een grote dosis inzet en inspiratie!

De zaterdag werd meteen gezellig met kampvuur, liederen en verhalen..
Ik vertelde het verhaal van Pwyll, hoe hij de Gehoornde Jager hielp om de Zomerkoning te verslaan in de voorde van de Rivier: niet op het water, noch op het land; niet bij dag, noch bij nacht…op het draaipunt van het jaarwiel, in de schemering, tussen de werelden.

Tussen de bedrijven door had ik leuke gesprekken  met iemand van mijn generatie, de nestrix van deze groep, met haar kon ik ook dieper ingaan op diverse kwesties bij het organiseren van dit soort evenementen, zoals de uitdaging van bruggen slaan tussen diverse tradities.

De zondag begon met een wandeling door het bos, om voorwerpen te zoeken voor het Mabon-ritueel. Onderweg was het leuk om eekhoorns te zien!
De diverse voorwerpen: blaadjes, steentjes, enzovoorts…gebruikten we om kaarsen te versieren, om onze herfst-intenties te bekrachtigen.
Mijn thema was deze keer: dankzeggingen en dankoffers voor mijn oogst van afgelopen periode.
Voor mijn gevoel was het dan ook passend om mijn kaars aan het einde van het ritueel weg te geven aan  de nestrix.

Moe maar voldaan kom ik thuis, het was een fijn evenement waar ik dankbaar voor ben!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.