Midzomer 2013 juni 21


Slecht weder, regen! Geen zin om  park Frankendael in te gaan of naar een andere happening in Arnhem.
Op mijn plein zijn ze bezig met de voorbereidingen voor Volksopera, dat ziet er veelbelovend uit, want onze grote vriend Thor is er ook!

thor volksopera

Thuis op de bank omstreeks theetijd in slaap gevallen, word ik wakker gebeld door Z die per ongeluk een verkeerd knopje op de smartphone had ingedrukt.
Ongepland door haar uitgenodigd om naar haar toe te komen voor een spontane Midzomer-meeting met een aantal vrouwen, dan ben ik de enige man, leuk :); op de valreep bel ik oude vriendin V op om mee te gaan, het is fijn om haar bij Z tegen te komen!

Gezellig samen potluck, terrashaard op het balkon aangestoken, trommelen, zingen.
We heffen de hoorn mede voor heilwensen:
Ik proost op onze grote vriend Thor, die aanwezig is op het Zonneplein, en op de ongeziene maar voelbare Mithras. Beiden vraag ik om zegeningen voor mijn wijk en mijn buren (in mijn gedachten natuurlijk in het bijzonder mijn buurvrouw)
Als het laatste blok hout wordt verstookt, is het voor mij tijd om naar huis te gaan.
Het was een fijne avond!

terrashaard

DROOM
Samen met Z naar Eigentijds Festival voor een Pagan Meeting. …

Ik heb een lange staf (2 m) bij me, aan de top een punt van kristal (10 cm) en een krans van adelaarsveren die we hadden gekregen van Anu/Torc.

We hebben een tent op het Sjamanen-veld.
Ik kleed me daar om, samen met een wiccan-meisje. Een paar rondzwervende festivalgangers willen nieuwsgierig de tent binnendringen, maar ik verjaag ze door te dreigen met de staf.

Terwijl Ulla de tent inricht, doe ik op het veld met de staf wat wervelpatronen. De krans van adelaarsveren verandert in een adelaar die meevliegt met de bewegingen van het kristal. …

Een aantal Paganisten, waaronder Anu/Torc komen langs om met ons te kletsen.
Anu/Torc bewondert de staf en tent, hij gaat in gesprek met Z  en mij:
We hebben het er over hoe de tent een beschermende krachtveld heeft gekregen door een verzameling van gedoneerde kleine stukjes huid/vlees van een dier/insect…

Later vangen we in de tent Jan-Evert op, die healing nodig heeft: zijn rechterhand was ontstoken, die moest met een pin doorboord worden om de ziekte eruit te jagen….

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.