Reisblog: Yogyakarta, Kunst!


Ontbijt begon meteen goed met Jamu Temulawak (kurkuma-drankje), spontaan aangeboden door de bediening, die heeft mij natuurlijk al een tijdje zien hoesten en proesten, dit soort attenties moet ik in Holland nog mee maken!

Het hotel waar ik nu zit, Puri Artha, heeft een kunstige inrichting met een mix van Java en Bali, het Ramayana-verhaal blijf ik dus tegenkomen overal.

puri artha

In het Sono-Budoyo museum kijk ik vooral naar de maskers

IMG_4861.JPG

en krissen, daar heb ik het meeste mee.

IMG_4897.JPG
Ook hier een prehistorisch godinnenbeeld gezien, fascinerend!

IMG_4830.JPGEen wandeling gemaakt door Imogiri, waar de graven van de sultans te vinden zijn: 400 treden is een hele klus, maar ik heb het gehaald!
IMG_4964.JPG
Het hoogste stuk, waar de meest bijzondere graven liggen, is heilige plek met strenge dresscode, daar had ik dus geen zin in, maar de klim vond ik wel de moeite waard.

Intermezzo in een kunstenaarsdorp, helaas waren de meeste workshops dicht vanwege zondag, dat zal wel nederlandse invloed zijn. Ik kon dus niet zo snel vinden wat ik écht wilde hebben, maar heb toch een leuk blanco masker gevonden waar mee ik aan de slag wil te zijner tijd.

De dag afgesloten op het strand van Parang Tritis: stevige golfslag, niet geschikt om te zwemmen. Bij pootje baden word ik toch verrast door een onverwachts iets heftiger golf, waardoor mijn korte broek een beetje nat wordt. Dan komt de herinnering boven dat ik dit ook als kind mee maakte. Ik loop nu door de lage golven en neurie die stukjes van mijn ziel dichterbij.
IMG_4995.JPG

Afscheid genomen van mijn gids, ik heb een gezellige tijd met hem gehad.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.