Reisblog: Yogyakarta, rust en reflectie 


Vandaag rust ingepland, na al die intensieve uitjes moet ik écht bijkomen van wandelen, rondkijken, foto’s maken, bezienswaardigheden, winkelen, musea, natuur, cultuur…mijn verkoudheid is nog niet over maar de kruidendrankjes helpen wel in herstel. Een klassiek Javaanse massage aangevraagd, deze was vakkundig stevig, maar ik mis wel de persoonlijke touch van Majjingol te Amsterdam.

Cicak de hagedis kwam even langs om gedag te zeggen, voelt aan als welkomstgroet in Yogyakarta.

Nu mijn vaste chauffeur weer weg is,  kom ik niet in de verleiding om de hele dag vol te boeken met evenementen, en realiseer ik me weer hoe ik deze rustmomenten écht moet nemen, ME-time inboeken!

Overdenkingen: vanaf begin van deze reis, en daarvoor al tijdens de voorbereidingen, blog ik bijna dagelijks en upload ik mijn foto’s via Instagram naar Facebook, zodat vrienden de beelden en ook nog tekst en uitleg kunnen volgen, maar er is veel wat niet overgedragen kan worden in woord en beeld alleen.

Tijdens deze reis herbeleef ik herinneringen, de goede en de slechte; ik hervind stukjes van mijn ziel, ik roep ze met gedachten en gezang.

‘As I sailed into Shadow, a white bird of my desire came and sat upon my right shoulder…a black bird of my desire came and sat upon my left shoulder….(Roger Zelazny, Nine princes in Amber)

Terwijl ik het citaat opschrijf realiseer ik me dat Oude Eenoog ook hier even bij me langskomt om me wat inspiratie in te fluisteren.  Helaas is hier geen mede, en zelfs arak is moeilijk te krijgen, maar ik kan wel thee met koek delen, ik ben dankbaar voor dit moment van rust en inspiratie!

Deze ochtend zonder ik me af op mijn kamer; via de open deur en raam zie en hoor ik wat bedrijvigheid op de achtergrond, maar ook hier is de sluier tussen de werelden dunner dan in Nederland.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.