Pedofilie


Ik wil de problematiek aangeven van sexuele betrekkingen (fysiek of geestelijk) vanuit extreme machtsverschillen. Er zijn meer dan genoeg voorbeelden van spirituele leiders die op een gegeven moment de weelde van de macht niet aankunnen, en zich vervolgens te buiten gaan aan sexuele betrekkingen met leerlingen. Van sommige spirituele leiders zijn er aanwijzingen dat ze zich te buiten gaan aan sex met pre-puberale kinderen. Sexuele betrekkingen vanuit extreme machtsverschillen vind ik verwerpelijk machtsmisbruik en mogen wat mij betreft onder TBS vallen, en in principe maak ik dan geen onderscheid tussen fysiek of spiritueel misbruik (hoewel dit laatste voor een rechtbank moeilijk is te bewijzen). Sex van volwassenen met puberale kinderen, dat vind ik dus een grijs grensgebied, afhankelijk van de geestelijke rijpheid van het kind. Nabokov’s Lolita is hier een duidelijk voorbeeld van. Het lijkt me nogal symplistisch om dit grijze gebied zonder meer af te doen door alle pedo’s op dezelfde brandstapel te gooien.

 • Uncategorized

43 thoughts on “Pedofilie

 1. Er is hier sprake van negatieve beeldvorming mbt pedosexualiteit, het plaatje van de vieze kinderlokker die kleintje tegen hun zin de bosjes insleurt.
  In mijn visie is de werkelijkheid een stuk genuanceerder dan Nationale Alliantie graag doet geloven.

  Langzamerhand krijg ik wel het gevoel dat de onderbuikgevoelens die worden geventileerd mbt pedosexualiteit hebben te maken met ingebakken Calvinistisch moralisme.

  Like

 2. Mijn stelling is: leeftijd, gebaseerd op geboortedatum, is arbitrair.
  Iemand kan fysiek/psychisch eerder of later rijp zijn voor sexuele handelingen dan de wet toestaat.
  De status quo is geen wet van meden en perzen.
  We leven in de Europese Gemeenschap, moeten we dan de waarden en normen van BibleBelt Bush klakkeloos nalopen?

  Relaties (of ze sexueel beladen zijn of niet), die gebaseerd zijn op machtsmisbruik, zijn vormen van verkrachting.
  Wanneer een zogenaamde spirituele genezer ongevraagd binnendringt in het energiesysteem van zijn klant, zou je al over verkrachting kunnen spreken.

  Like

 3. In hoeverre pedofilie aanvaardbaar is, word cultureel bepaald.
  Plato’s Symposion geeft uitgebreide richtlijnen voor de pedofiele relaties die in zijn tijd aanvaardbaar waren.
  In de Joods-Christelijke traditie werden op een gegeven moment dit soort relaties gedemoniseerd tot heden ten dage.

  Like

 4. Wat mij nu zo verontrust, is hoe Nieuw Rechts (wederom) aan de haal gaat met een heikele maatschappelijke discussie.
  Het lijkt me belangrijk om fundamentele twijfels over de pedokwestie goed onder ogen te zien, zonder te vervallen in simplistische waardeoordelen.

  Like

 5. Voor alle duidelijkheid wil ik wel aangeven dat ik alle vormen van ongewenste intimiteiten veroordeel, vooral wanneer er machtsongelijkheid in het spel is.

  Like

 6. Dus een kind van zeg maar zes, die geinteresseerd is in sex(wat kinderen op een bepaalde leeftijd allemaal zijn omdat ze nu eenmaal doorkrijgen dat een jongen iets anders heeft dan een meisje en omdat ze zich af gaan vragen waar mama’s dikke buik nou door komt…), daarmee mag een pedofiel, na vragen of het kind het goed vind, sex bedrijven?????
  Kom op…dat meen je toch niet he?

  Like

 7. Als je een kind ,ongeacht welke leeftijd, gewoon veel porno-films laat kijken krijgt íe wel zin ja…’tis maar net hoe een kind gehersenspoeld en geprikkeld wordt….
  Dus als je als pedofielzijnde en kind dan vraagt of íe zin heeft…
  JA natuurlijk wil een kind dat wel, ’tis spannend en het voelt lekker, maar zo’n kind krijgt wel een rare kronkel voor de rest van z’n leven, geloof dat maar.

  Like

 8. Ik ga ervan uit dat omstreeks het twaalfde jaar kinderen interesse zouden kunnen krijgen in sexuele experimenten.

  Ik ben er geen voorstander van om dat proces kunstmatig te versnellen.

  Verder vind ik het niet OK als een volwassene een jong kind zou verleiden tot sexuele spelletjes.

  Wanneer er vanuit machts-ongelijkheid met psychische of lichamelijke dwang een sexuele relatie wordt aangegaan vind ik het sowieso niet OK.
  Maar dat geld dan ook voor leraar-leerling verhouding, baas-ondergeschikte.
  Ook in huwelijken komen verkrachtingen voor.

  Like

 9. In deze gaat het om het feit dat het om een kind gaat…
  als volwassenen hoor je te weten dat je over een grens gaat en dat het niet goed is om op deze manier met een kind om te gaan.
  Het is zeer schadelijk voor de ontwikkeling van eenkind, ook al is het “al”12 jaar…Allemaal geklets van mensen die zulke neigingen hebben om hun daden maar goed te praten en te verzachten…
  Onder hun verantwoordelijkheid uit zien te komen.

  Like

 10. Binnen de context van de Griekse beschaving, bakermat van democratie en westerse beschaving, functioneerde het systeem van oudere heer met jonge jongen redelijk goed als leraar-leerling systeem met alle openheid om intimiteit aan te gaan.
  Uitwassen zullen er wel geweest zijn, Plato’s Symposion probeert dan ook ethische regels vast te stellen over wat wel en niet aanvaardbaar is in dat type relatie.

  Wat ik hiermee wil zeggen, is dat het verschijnsel pedofilie heel erg binnen een specifieke context gezien moet worden om te kunnen zeggen inhoeverre het verwerpelijk is.

  Like

 11. [quote]Pedofilie kwam reeds voor in het oude Griekenland. Plato beschreef deze praktijken in zijn werk Symposion. Contacten tussen een man en een opgroeiende jongen (de leeftijd van de jongen was meestal tussen 12 en 18).

  Seksuele mores lagen toentertijd duidelijk anders dan nu. Waar tegenwoordig het machtsverschil tussen volwassene en kind als een belangrijk argument tegen de pedofilie geldt, lag dit toen anders. Het was voor het opgroeien van een jongeling nuttig om een intensief contact met een oudere te hebben, die voor hem ook als een soort beschermheer optrad, en de jongeling hielp bij zijn verdere carrière[/quote]

  Like

 12. Niks mee te maken of het vroeger wel of niet al voorkwam.Zolang de mensheid bestaat is het al zo dat de mens zondig is dus dat heb je hier maar mooi weer mee omschreven.
  Feit blijft dat het niet goed is voor een kind als een volwassene meent op deze wijze aan z’n sexuele bevrediging te komen!

  Want laten we eerlijk zijn: daar gaat het om.
  Bah, echt, dat goedpraten van dingen daar hou ik niet zo van.
  Hulp hebben pedofielen zeer zeker nodig.Je hoeft ze niet te verwerpen, je moet de daad ook van de dader scheiden.Maar therapie om normale en gezonde sexuele relaties aan te gaan, is wel het minste wat een pedofiel opgelegd moet krijgen!

  Like

 13. Ik geloof niet in erfzonde.
  Bestaat er een effectieve therapie om normale en gezonde sexuele relatie te kunnen aangaan?
  Wat is normaal en gezond sowieso, zouden homofielen ook gedwongen in therapie moeten gaan?

  Like

 14. Je benoemde zelf de erfzonde al wel…haha.
  Zolang mensen bestaan zullen deze dingen plaatsvinden maar of het normaal en gezond is?
  Stel: je eigen kind wordt “sexueel voorgelicht”door een pedofiel, deze heeft alles gedaan met je kind van, uh laten we zeggen 12 jaar.
  Je kind komt dat thuis vertellen…
  Wat doe je:1) je zegt ach kind ben blij voor je dat je zo fijn bent voorgelicht ga gerust nog ‘s naar hem toe hoor, of 2) je gaat naar die pedofiel toe en je scheld ‘m verrot dat íe met zijn fikken van je kind af moet blijven en liefst verkoop je hem dan nog een flinke optater of je geeft hem aan ook…
  By the way: heb je kinderen?
  Als je kinderen hebt weet ik wel wat je antwoord zal zijn.Het antwoord dat aangeeft dat het helemaal FOUTE BOEL is wat een pedofiel uitvreet.Ieder mens weeet diep in zijn ziel dat het niet goed is !
  Over homfielen wil ik me niet verder uitlaten, die vreten het met een andere volwassenen uit en dat moeten ze zelf weten vind ik.
  Het gaat er om dat het om KINDEREN gaat.

  Like

 15. Een belangrijk onderscheid in deze kwestie vind ik wel het begrip ‘mutual consent’van opvoeder, jongere en oudere, zoals dat aanwezig was in de context van de Griekse beschaving.

  Zoals de wiccans zeggen:
  An it harm no one, do what thou will..

  Like

 16. Nou, die wicca’s kunnen me wat…
  Tuurlijk beschadigt zoiets een kind…je kunt zeer zeker NIET doen wat je wilt.Waarom zou je?
  Hoofd in het zand steken is dat.

  Like

 17. Dat sex an sich schadelijk zou zijn voor kinderen, is een specifieke opvatting van het Victoriaanse tijdperk, dus zeer cultureel bepaald.

  Ik heb het idee dat een kind meer last krijg van aangepraat calvinistisch schuldgevoel, dan van de sexuele experimenten dat het zelf aangaat.

  Like

 18. Nog even terug naar de vraag: heb jij kinderen? En wat je zou doen als je kind thuis kwam met zo’n ervaring achter de rug?
  Ik ben nl zeer benieuwd naar je antwoord.
  De zaken gewoon
  wat “dichterbij”halen, ipv er een ver van mijn bed show van maken, snappie? Soms komt en mens dan ineens tot andere inzichten.
  Ik zeg je:als je zelf een kind hebt is je antwoord niet zo prettig voor degene die “het”heeft gedaan met je kind…
  Nou kom op!Durf gewoon eens eerlijk te zijn, blijf dicht bij jezelf en kom op met je antwoord.Voor mij ga je heus niet af als je ineens een andere mening hebt, dus schaam je niet nou ik zeggen…
  Trouwens: ik durf met zekerheid te stellen dat alleen pedofielen hun omgang met kids normaal vinden.Geen een mens vind het nl normaal en het IS ook niet normaal.
  Ik denk dat ik wat dat betreft toch nog over bepaalde zaken in de samenleving hetzelfde denk als het gros van de Nederlandse bevolking!

  Like

 19. Zoals ik eerder aangaf: mutual consent binnen context van het systeem is heel belangrijk.

  Binnen de context van mijn gezin,is er nooit toestemming geweest dat ze op 12 jarige leeftijd sex zouden hebben met een volwassene.

  Nu mijn kinderen (bijna) volwassen zijn, zou ik liever hebben dat ze een sexuele relatie met een leeftijdgenootje zouden hebben, dan met iemand die tweemaal zo oud is, maar als die kinderen het echt zouden willen zou ik het niet tegenhouden.

  Verkrachting is weer een heel ander verhaal, nooit goed te praten.

  Like

 20. [quote]DEN HAAG – De demonstratie tegen pedofielenpartij Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit die zaterdagmiddag zou plaatsvinden op het Haagse Malieveld, is afgelast.
  De organisatie besloot dit op het laatste moment omdat de opkomst te laag was.
  Slechts enkele tientallen belangstellenden kwamen opdagen, het merendeel bestond uit extreem-rechtse aanhangers.[quote]
  Och, kennelijk vond Wakker Nederland het belangrijker om naar het strand te gaan.

  Like

 21. @flauw hoor, de vraag ging over kinderen die kind zijn…dat snap je best wel dus niet er om heen draaien zeg…
  Is het zo moeilijk om bhier op te antwoorden dan?
  Sorry voor het doordrammen hoor maar ik denk dat het in het kader van je log wel belangrijk is dat je realistisch verwoord hoe jij dat zelf zou vinden als jou KIND, die nog KIND zou zijn, dat overkwam!
  Mijn kinderen zijn nu ook op een leeftijd dat ze zelf hun keuzes kunnnen mogen en moeten maken, da’s logisch als ze tegen de volwassenheid aanzitten.In het geval van die leeftijd spreek je ook niet meer over pedofilie…
  IK ben echt benieuwd naar je antwoord!

  Like

 22. Voor alle duidelijkheid:
  In het geval van kinderen heb ik het nooit goed gevonden dat ze sex zouden hebben voordat ze fysiek en geestelijk er aan toe waren, en geef ik de voorkeur aan dat ze het met generatiegenootjes doen.
  In het geval van verkrachting ben ik van mening dat er gedwongen psychotherapie toegepast moet worden.

  Bovenstaande mening heb ik consequent, ongeacht of ik wel of geen kinderen zou hebben.

  Like

 23. Het onderwerp hier is niet verkrachting, maar pedofilie in zijn algemeenheid.
  Ik vind het niet correct om de pedofilie-discussie continu in de sfeer van verkrachting te bespreken.
  Dat is de beeldvorming waar ik principieel bezwaar tegenmaak.

  Like

 24. Okee…
  Je bent dus van mening dat een kind zelf ook op pedofiel contact uitgaat?
  Dan nog, als dat zo is, hoor je als volwassene NEE te zeggen!

  Soms zijn er situaties waarbij iemands mening er niet toe doet maar dat je in het belang van een betrokken kind moet afgaan op de feiten.
  Een kind zal zowiezo nooit krachtig nee kunnnen zeggen tegen een pedofiel die zijn/haar volwassen overwicht gebruikt en een pedofiel weet ook heel goed wie íe uit moet kiezen om het te vragen.Feit blijft dus: FOUTE boel….
  Verder wil ik het hier nu graag bij laten.
  Houdoe!

  Like

 25. En nu maar afwachten, of de hexenjagers in staat zijn om de juiste dader op te pakken in plaats van ‘de gebruikelijke verdachten’ een paar jaar onschuldig in de cel te zetten…

  Like

 26. Je zou toch gek staan te kijken , wacht dus maar af wat hier uit komt…
  Met Dutreaux was het ook niet zo lekker gegaan allemaal, vreselijk.

  Like

 27. In de discussie over pedofilie wordt in bepaalde kringen regelmatig Dutroux genoemd, waarmee de suggestie wordt gewekt dat alle pedofielen potentiele Dutroux zijn.
  Nogal stigmatiserend.

  Zo zou ik ook bezig kunnen blijven over toestanden in Oud-Pekela, zwaar gereformeerd maar ondertussen sexueel misbruik binnen het gezin.
  Of over de pater en zijn koorknaapjes etc, etc, etc.

  Like

 28. Ja, idd, dat kun je ook noemen, helemaal waar!Ook foute boelen dat valt ook onder pedofilie.
  Ik zou zo’n zelfde opmerking gegeven hebben als er in de katholieke kerk nu weer wat bekend zou worden op dat gebied.
  Da’s net zo’n gestoord iets vind ik..
  Ik weet het: ik mag het niet geoord noemen van jou,maar gestoord gedrag is het!
  Haha, ga ik hier toch nog verder over dit onderwerp hé?:D

  Like

 29. Ik veroordeel machtsmisbruik & manipulatie, of het nu fysiek of psychisch is.

  Wanneer deze meespelen in de context van sex, is het absoluut te veroordelen gedrag.

  Echter, sex an sich zie ik niet als een probleem.

  Het is typerend voor Paulinisch Christendom, dat sex vaak wel een probleem is.

  Like

 30. Haha, hoe kom je d’rbij dat sex bijbels gezien een probleem is?
  Ik hoop dat ik je verkeerd begrijp….?
  Waar inde Bijbel staat dat bv precies dan? Ik heb het nog niet kunnnen vinden en ik bestudeer nu al geruime tijd de bijbel…

  Mag ik je nog wat vragen?:Als ik het goed begrepen heb ben jij ook met een christelijke opvoeding grootgebracht of haal ik je nu in de war met iemand anders?

  …Ik pak de discussie weer lekker op zoals je ziet.

  Like

 31. De Tenach doet moeilijk over de vruchtbaarheidsrituelen van Ishtar.
  En in de brieven van Paulus merk je dat hij moeilijk doet over sex.
  Volgens hem kan je beter niet trouwen, maar liever trouwen dan blijven branden van begeerte.
  Rare jongen, die Paulus.

  Mijn vader is dominee, gespecialiseerd in de brieven van Paulus, dus met een beetje ploegen kan ik ook wel citeren.

  Alle respect voor de keuzes en levenswijze die mijn vader heeft gekozen, maar met Paulus kan ik helemaal niet opschieten, en dat heb ik dan gemeenschappelijk met de oudste apostelen van Yeshua, zoals Jacobus en Petrus.

  Mijn visie is namelijk, dat Paulus dankzij een politieke coup de leer van de Jood Yeshua heeft omgevormd tot de cultus van de Hellenistische Christos.

  Like

 32. Haha, je snapt er dus niks van wat Paulus bedoelt. Sex is door God ingesteld voor IN het huwelijk.Als je dus door begeerte brandt kun je beter trouwen omdat je je anders te buiten gaat aan ongeoorloofde sexuele uitspattingen, omdat je het nl niet houdt als je brandt van begeert>het ‘zakie’ moet er nu eenmaal uit…(hoererij, homofilie, pedofilie, masturbatie, kijk ook naar de uitspattingen van de van begeerte brandende priesters die van de Kath. kerk niet MOGEN trouwen!).
  Van sex wordt anders een egoistisch egocentrische gebeurtenis gemaakt, wat het oorspronkelijk NIET is.Sex is heilig en voor man en vrouw bestemd, binnen het huwelijk.Als ieder zich daar nou eens aan hield dan gebeurden er geen misdaden op sex gebied en vierde de ECHTE liefde en bevrediging tussen man en vrouw hoogtij!Geloof DAT maar.
  Sex daar rust van God uit geen VERbod op maar een GEbod: sex binnen het huwelijk.
  Is dat zo’n slecht gebod dan?Alle geboden van God zijn goed voor een mens!Geestelijk en lichamleijk welzijn staat in God’s geboden voorop!Niks mis mee, tenzij je de GEboden als VERboden met de paplepel hebt ingegoten gekregen.Ik vrees dat dat bij jou gebeurt is als ik het goed begrijp?
  Geeft niet hoor, dat hebben meer mensen..Maar het is wel jammer voor je.De deur naar God is blijkbaar dicht voor je….
  Smile:God houdt van je en heeft het ebste met je voor ,ook al hou jij niet van Hem…

  Like

 33. [quote]De Radboud Universiteit Nijmegen heeft student orthopedagogiek Norbert de Jonge van de opleiding verwijderd omdat hij zich als pedofiel kenbaar heeft gemaakt[/quote]
  What’s next, berufsverbote?

  Like

 34. Het is niet de sexuele geaardheid of de sexuele daad die veroordeeld zou moeten worden, want waardeoordelen hierover zijn cultureel bepaald.
  In Amerika zijn er nog steeds specifieke anti-homo lobbys.

  Wanneer er echter in sexuele relaties sprake is van machtsmisbruik, fysiek of geestelijke dwang of manipulatie, dan zou ik zeer zeker dat veroordelen, ongeacht of het pedofilie, homofilie, of ‘normale’ sexuele relaties zouden betreffen.

  Het merkwaardige in de discussie mbt pedofilie, is echter de het idee dat er in [i]automatisch [/i]sprake zou zijn van psychische en/of fysieke dwang.
  Dit idee vind ik behoren tot het Victoriaanse tijdperk.

  Like

 35. [quote]Pedophilia, paedophilia, or pædophilia (see spelling differences), is the paraphilia of being sexually attracted primarily or exclusively to pre-pubescent children. Persons with this attraction are called pedophiles.

  In the United States and some other countries, the term pedophile is frequently used also to denote significantly older adults who are sexually attracted to adolescents[1], as well as those who have sexually abused a child. In countries where the legal age of consent is lower, like France or Brazil, the mainstream media avoid using the terms pedophilia or pedophile to refer to consented relationships between adults and adolescents[/quote]
  Met andere woorden: het is vooral Uncle Sam die de term pedofiel in verbinding brent met sexueel misbruik van jonge kinderen door volwassenen.

  Like

 36. Ik maak onderscheid tussen pedofiel, pedosexueel en verkrachter als volgt:

  Pedofiel: zoals geschetst in Griekse tijden (zie Plato), relaties tussen oudere (volwassene) en jongere (pre-puber).
  Plato idealiseert de a-sexuele relatie (vandaar Platonische relatie).
  Onderscheid Pedofiel vs Pedosexueel is naar mijn mening wel relevant.

  Pedosexueel: relaties tussen oudere (volwassene) en jongere (pre-puber), met nadruk op het sexuele aspect.

  Verkrachter: maakt sexueel contact door middel van psychische/fysieke dwang.

  Ik vind het relevant om onderscheid te maken tussen pedosexueel en verkrachter.
  Er is de neiging om pedosexueel automatisch te zien als verkrachter, terwijl volgens mij dit toch wel genuanceerder kan.

  Verder is volgens het Platonisch model zeer zeker een onderscheid te maken tussen pedofiel en pedosexueel

  Like

 37. Waarom niet even een duidelijk onderscheid zoals bv.:

  Pedofiel: iemand die van kindere houdt zonder daar een sexuele relatie mee aan te (willen) gaan, (ouders/grootouders b.v.)

  Pedosexueel: iemand die een relatie met een kind aangaat met als doel een sexuele relatie met het kind te hebben.

  Logisch?

  Like

 38. @P: in het kader daarvan wil je dus zeggen dat iedereen die van kinderen houdt zonder daar een sex relatie mee te willen een pedofiel is???
  Mmmmm….:-(

  Like

 39. Letterlijk vertaald is het onderscheid pedofiel vs pedosexueel, zoals gesteld door P wel correct, maar het klinkt wel raar.

  Dat er onderscheid gemaakt moet worden, is voor mij buiten kijf.

  In mijn visie is het niet correct om elke pedofiel automatisch te associeren met een kindermoordenaar als Dutroux.

  Like

 40. Elke (sexuele) relatievorm, waarin sprake is van machtsmisbruik veroordeel ik.

  Hierin maak ik geen onderscheid tussen hetero, homo, bi of pedo.

  Het is mijns inziens onzinnig om te beweren dat bij pedo’s per definitie meer dan bij andere geaardheden sprake is van machtsmisbruik in hun relaties.

  De sexuele rijpheid van de menselijke soort begint gemiddeld rondom het twaalde jaar, het idee dat geestelijke rijpheid voor de geslachtsdaad per definitie pas véél later zou moeten zijn, is een typisch victoriaans verschijnsel.

  Toen koning David bejaard werd, had hij een jong meisje ‘om zijn schoot te warmen’, zou je dat ook onder pedofilie rekenen?

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.