Wordt Nederland een Politiestaat?


in de strijd tegen de terreur is het volgens het kabinet onontkoombaar dat sommige grondrechten, zoals de vrijheid van meningsuiting en demonstratie, soms worden ingetrokken. Het kabinet ergert zich eraan dat de pers die maatregelen als Stasi- of DDR-praktijken betitelt.

(NOS Teletekst, pag. 166, 21 september 2004)

 • Uncategorized

12 thoughts on “Wordt Nederland een Politiestaat?

 1. Om even eerlijk te zijn: hier in ons land gaat de vrijheid voor diverse dingen wel erg ver vind ik…Om dan bepaalde regels aan te scherpen en dingen te verbieden daar kan ik alleen maar JA op zeggen.Er zijn nl veel mensen hier het spoor bijster en die gaan TE ver.Maatregelen nemen is dan het enige wat je kunt doen als regering van een land.Van mij mogen ze.’tIs hier lang genoeg een watjes land geweest van: gewoon ogen dicht doen en net doen of er niks aan de hand is.
  Dit was weer een ongezouten mening van litlemary!;-)Have a nice day!

  Like

 2. Een verbod om religieuze gebouwen op te richten is overigens niet nieuw in Nederland. In de zeventiende eeuw mocht de katholieke minderheid niet openlijk ter kerke gaan. Het resultaat is nog in veel steden zichtbaar: schuilkerken, die niet zichtbaar zijn vanaf de kant van de weg. Moeten Nederlandse moslims straks ook ondergronds? Hopelijk niet, want dat lijkt het recept voor radicalisering. Een groep die zich niet alleen gediscrimineerd voelt, maar daadwerkelijk ook minder rechten heeft, zou zich wel eens in grote getale tegen de samenleving kunnen keren.

  Het hoofdargument tegen het idee van de post-Fortuynisten is van heel andere aard: als ze werkelijk de westerse cultuur willen verdedigen, moeten ze een wezenskenmerk ervan, godsdienstvrijheid, niet om zeep helpen.

  Bron: Martijn van der Kooij in Binnenlands Bestuur

  Like

 3. In atheistische landen zoals China Japan Vietnam moeten christenen ook ‘ondergronds…
  Verschil is wel dat christen zijn dat liefde voor het verloren mens je drijfveer is.
  Als de islam ‘ondergronds’ gaat verwacht ik andere excessen.
  Dat is uiteraad geen goede ontwikkeling maar zomaar alles toestaan ook niet, wel dan?

  Like

 4. Het is een voor-oordeel om te stellen, dat ondergrondse islam méér excessen dan ondergronds christendom zou hebben.

  Overigens heeft hedendaags Japan een staatsgodsdienst, de Shinto, dus de term atheistisch is absoluut niet van toepassing.
  De tijd dat christenen daar ondergronds moesten, was in de Tokugawa-periode, toen werden ze namelijk verboden nadat christelijke warlords in opstand waren gekomen tegen het Shogunaat.
  Kortom, die christenen waren rebellen!

  Like

 5. Wat betreft het vooroordeel heb je gelijk…Ik typte dat expres maar dat heb je misschien wel door?
  Ik lees nl niks anders dan vooroordelen over christenen hier dusssss.
  Sorry; ‘t was geen leuke opmerking…
  Wat betreft jouw mededeling over die christenrebellen:
  waren dat dan wel ‘christenen’ of alleen maar mensen die de Bijbel en Christus als rechtvaardiging voor hun eigen daden ge(mis-)bruikten?
  Zo zie je maar dat ook christenen te maken hebben met vooroordelen.
  Dat wil niet zeggen dat christenen ‘zielig’ zijn, iets wat blijkbaar wel van moslims gedacht wordt als zoiets gezegd wordt…Mmmm strange.

  Like

 6. Rebellen, terroristen en fundamentalisten komen in elke cultus voor, daarmee kan inderdaad niet de hele cultus veroordeeld worden.

  Slachtoffers en bijbehorend gedrag komen in alle culten voor:
  De zielige christen-martelaren, die door Nero werden vervolgd; de zielige heksen, die door de Christelijke inquisitie werden vervolgd; de zielige Joden, die door de Nazi’s werden vervolgd; de zielige Moslims,die door Niew Rechts worden vervolgd.

  En zo kunnen we doorgaan tot aan Armageddon…

  Like

 7. Uiteraard richt ik me vooral op wat je over ‘christenen’zegt, maar dat zul je wel begrijpen.

  Christenmartelaren, bedoel je daar het gedrag mee van zichzelf moeten geselen en bedevaartlopen?Nou, daar is NIKS christelijks aan!Christus roept Zijn volgelingen niet op om zichzelf voor Hem te martelen.NERGENS in de Bijbel heb ik dat ooit gelezen, het staat er gewoon ook niet.Dus die mededeling gaat niet over christenen,maar over mensen die er iets HEEL anders van gemaakt hebben>een of ander sektarische gewoonte…heel triest overigens dat ze denkn dat ze dat moeten doen, God zou dit nooit willen,integendeel: God heeft hen lief en wil alleen maar dat ze Zijn liefde aannemen…
  Ik wens je een fijne zaterdag toe, het beloofd mooier weer te worden dus geniet ervan zou ‘k zeggen!;-)

  Like

 8. Sectarisme & extremisme komt in alle culten voor; en allicht worden ze door mainstream niet erkend.
  Weldenkende moslims moeten niets hebben van zelfmoordacties, weldenkende joden moeten niets hebben van zionistisch terreur, weldenkende christenen moeten niets hebben van het bushisme.

  Like

 9. ”Als een niet-moslim om het leven komt in gevechten, dan blazen westerse media dat op. Dat gebeurt niet met moslims die sterven in Palestina, Irak en nu Libanon”
  Bron: Bambang Yudhyono

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.