Recept Bubur kacang ijo & ketan item


Speciaal het vermelden waard, omdat mijn moeder dit zo lekker vindt!

kacang ijo (soyabonen) en ketan item (zwarte kleefrijst) moet je eerst laten inweken in het lauwe water, ( wel apart natuurlijk), ongeveer 1 nacht. Daarna ga je gewoon koken met water, op laag vuur, en met suiker en beetje zout naar smaak. Ik doe daar wat pandan blaadje in voor de geur. Kacang ijo is wat waterig, en ketan item is wat papperig. De goede verhouding weet ik niet, . Beide kook je gewoon apart. Als het als beetje zacht is ( kan je wrijven tussen je vingers, dan doe je beetje santen erin ( niet te veel, want bij het serveren doe je weer wat santen bij). Makkelijk toch? En vergeet niet om bij te zingen ( minstens neuriën! ) bij het bereiden van deze bubur

Met dank aan Robby

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.