Recept Bubur kacang ijo & ketan item


Speciaal het vermelden waard, omdat mijn moeder dit zo lekker vindt!

kacang ijo (soyabonen) en ketan item (zwarte kleefrijst) moet je eerst laten inweken in het lauwe water, ( wel apart natuurlijk), ongeveer 1 nacht. Daarna ga je gewoon koken met water, op laag vuur, en met suiker en beetje zout naar smaak. Ik doe daar wat pandan blaadje in voor de geur. Kacang ijo is wat waterig, en ketan item is wat papperig. De goede verhouding weet ik niet, . Beide kook je gewoon apart. Als het als beetje zacht is ( kan je wrijven tussen je vingers, dan doe je beetje santen erin ( niet te veel, want bij het serveren doe je weer wat santen bij). Makkelijk toch? En vergeet niet om bij te zingen ( minstens neuriën! ) bij het bereiden van deze bubur

Met dank aan Robby

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.