Impressie workshop Astro Rituals


Vandaag naar Astro Rituals onder leiding van Ellen van Geel en Inge Elsman.
Ik hoorde van Zia hierover, en was nieuwsgierig hoe Ellen en Inge een brug zouden slaan tussen Astrologie en Systemic Ritual.
Bovenal was het voor mij een kwestie van de stroom waar ik nu in zit; ‘ik word geroepen door Spirit, dus ik ga’
Nog geen idee waartoe ik geroepen word, ook dit is een open vraag voor mij, ik heb Spirit gevraagd: ‘je hebt me geroepen, maar waartoe?’ ‘hier ben ik dan, help me om de weg te vinden’

In de opbouw en structuur van het ritueel was veel te herkennen van de stijl van Daan van Kampenhout, een werkwijze die me wel aanspreekt: werken met het levenswiel, trommelen, ratelen, het aanroepen van de hulpkrachten.

Wat nieuw voor mij was: het aanroepen van de verschillende energie-manifestaties van de zeven klassieke hemellichamen: zon, maan, mercurius, venus, mars, jupiter, saturnus.

In de eerste opstelling werd ik gevraagd om de rol aan te nemen van de Helper. Dit is inderdaad een rol die ik vaker op me neem in cirkels.
Deze keer voelde ik heel sterk ‘hiertoe ben ik geroepen!’ , een antwoord op de vraag die ik al eerder stelde aan Spirit.
Deze opstelling was pittig en nam veel tijd en energie in beslag, gelukkig hielp Kraanvogel mij in mijn taak.

In de tweede opstelling kreeg ik de rol van Mars, in zijn jeugdige en speelse aspect. Die kende ik nog niet, maar die specifieke energie kwam toch wel door.
Deze opstelling was wat minder heftig dan de vorige,

Het was bijzonder, om mee te maken hoe goed het werkte om de planeet-archetypes in de opstellingen te aspecteren!

Het was fijn om mee te maken, hoe Ellen en Inge samen een veilige setting konden scheppen, waarbinnen stevig werk verricht kon worden. Dit is het soort diepgang die ik belangrijk vind in workshops!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.