Emporium of Wonders: koffiedik kijken


In het weekeinde van Valentijn ging ik langs bij Emporium of Wonders in het kader van 24 uur kennismaken met Amsterdam Oost.

Als eerste op mijn programa stond koffiedikkijken bij marieke warmelink

coffee01 coffee02

Methode:
-eerst werd globaal de inhoud van het kopje gelezen
-als laatste werd ingezoomd via de afdruk op het schoteltje

Impressies:
-stevig bakkie leut, eenderde van het kopje bleef gevuld met drab
-een behoorlijke klont kwam van de bodem omhoog

Duiding: (mijn parafrase)
-informatie uit de benedenwereld, de overledenen, maar ook het voorouderveld, komt de laatste steeds meer in mijn bewustzijn, roept om aandacht, kennelijk heb ik hier werk te doen aan de tranen van de voorouders, met name de ongenoemde indische voormoeders.

Observatie:
Het is nogal een klus, ik zie er tegenop, maar het Werk moet gedaan worden.

 

 

2 thoughts on “Emporium of Wonders: koffiedik kijken

  1. Dit is op Dreamquest herblogden reageerde:

    Afgelopen 3 weken was ik op Java met de intentie om meer contact te krijgen met mijn voorouderlijn. Via de Chinese tempels maakte ik contact met de Chinese voorouders, via de Hindu-tempels maakte ik contact met de Nusantara voorouders. Er is veel verdwenen uit mijn geheugen van de periode dat ik er woonde, volgens mij was ik nooit goed geworteld in Nusantara. Het voelt alsof ik destijds meer contact maakte met de andere wereld in plaats van de dagelijkse werkelijkheid. Ik was vaak ziek vanwege mijn asthma, keerde naar binnen, ontdekte de andere werkelijkheid via de verhalen en de sfeer om me heen. Nu ik in Nusantara ben, komen kleine brokers geheugen terug. En tegelijkertijd vragen de goden en spirits van dit land om mijn aandacht.

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.