Reisblog: Yogyakarta, op de plaats rust


Vandaag een rustdag genomen. Ik had eventueel naar een tour operator kunnen gaan om een dagje Solo te regelen, maar had meer behoefte aan rust. Het grootste deel van de dag veel lezen, rusten (inclusief siesta)

Aan het einde van de dag nam Jacobus, speelkameraad uit mijn jeugd, me mee naar Kaliurang, dichtbij de vulkaan Merapi. Helaas was het mistig, zelfs een beetje miezerig onderweg, dus de vulkaan hebben we niet kunnen zien.

We gingen even langs zijn grote villa, waar een bruiloft gaande was met zo’n 300 mensen, en dan nog was er meer dan genoeg ruimte. Een paar dagen terug zag ik zijn huis in de stad, en het kantoor van zijn bedrijf, zo te zien is hij een succesvol zakenman, die daarnaast ook nog zeker actief is in de Kerk.

De dag afgesloten in een plaatselijk restaurant, waar de lokale specialiteiten worden geserveerd: Ayam mbok Berek (kip van mevrouw Berek)…hier in Java neem ik écht de kans om de dingen te eten die ik in Nederland jaren heb gemist!

Tussen de bedrijven door nog gesproken over allerlei culturele verschillen tussen Java en Nederland, op Java wordt niet zo veel gesproken onder het eten omdat men van het eten geniet,  zo samen genieten is een andere vorm van gezelligheid!

Het is een verademing om te merken dat ik in dit contact veel minder hoef uit te leggen dan in Nederland!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.