Reisblog: Yogyakarta, op de plaats rust


Vandaag een rustdag genomen. Ik had eventueel naar een tour operator kunnen gaan om een dagje Solo te regelen, maar had meer behoefte aan rust. Het grootste deel van de dag veel lezen, rusten (inclusief siesta)

Aan het einde van de dag nam Jacobus, speelkameraad uit mijn jeugd, me mee naar Kaliurang, dichtbij de vulkaan Merapi. Helaas was het mistig, zelfs een beetje miezerig onderweg, dus de vulkaan hebben we niet kunnen zien.

We gingen even langs zijn grote villa, waar een bruiloft gaande was met zo’n 300 mensen, en dan nog was er meer dan genoeg ruimte. Een paar dagen terug zag ik zijn huis in de stad, en het kantoor van zijn bedrijf, zo te zien is hij een succesvol zakenman, die daarnaast ook nog zeker actief is in de Kerk.

De dag afgesloten in een plaatselijk restaurant, waar de lokale specialiteiten worden geserveerd: Ayam mbok Berek (kip van mevrouw Berek)…hier in Java neem ik écht de kans om de dingen te eten die ik in Nederland jaren heb gemist!

Tussen de bedrijven door nog gesproken over allerlei culturele verschillen tussen Java en Nederland, op Java wordt niet zo veel gesproken onder het eten omdat men van het eten geniet,  zo samen genieten is een andere vorm van gezelligheid!

Het is een verademing om te merken dat ik in dit contact veel minder hoef uit te leggen dan in Nederland!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.