Zinnig Noord – Op zoek naar…vrijheid


Op weg naar gespreksgroep ‘op zoek naar…’ kwam ik een eksterveer tegen, dat vond ik wel passend. De laatste tijd voel ik me steeds meer geinspireerd door de kraai-achtigen, die hebben me kennelijk iets te zeggen.
download
Vrijheid…zo vrij als een vogel…vogelvrij..

Geleide meditatie: stel je voor dat je een vogel bent…

Ik zag mezelf als ekster, die niet meevloog met de zwerm.

Helemaal vrij als een vogel, maar ook vogelvrij. Sans toit ni loi

Totale vrijheid is ook totale eenzaamheid.
Uiteindelijk heeft een vogel ook minstens een andere vogel nodig voor het voortbestaan van de soort.
En zoals alle kraai-achtigen heeft ekster anderen nodig om kennis en vaardigheden te delen, een echte samenspraak van vogels.
a-murder-of-crows

Vrijheid is relatief, relationeel. Wanneer we relaties met elkaar aangaan, rekening met elkaar houden, dan leveren we ook een stuk vrijheid in.

Vrijheid is relatief, contextueel.  Europa en Amerika hebben al heel lang niet te maken gehad met bezetters, maar worden wel in grote mate beheerst door multinationals.

Vrijheid is relatief, intern en extern. We worden allemaal gevormd door onze genen, opvoeding, omgeving. Bewust worden van beperkende factoren geeft iets meer vrijheid, maar hoe vrij ben ik als al mijn handelen worden bepaald door weerstand en verzet tegen mijn genen, opvoeding, omgeving?

Vanuit de meditatie, inspiratie om te schilderen.

Deze werkwijze is niet voor iedereen geschikt, en om echt diep te kunnen gaan moet er voldoende vertrouwen en veiligheid in de cirkel aanwezig zijn.

Op het pad dat ik volg, ontmoet ik mede-reizigers waarmee ik kan uitwisselen, maar het luistert vrij nauw, om de juiste mensen en cirkels te vinden, de plekken waar ik me veilig en vertrouwd genoeg voel om vrij te uiten.

painting

Zie ook: Zinnig Noord – Home

One thought on “Zinnig Noord – Op zoek naar…vrijheid

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.