40 Dagen Anders – 08 op weg naar de viering


Pasen nadert en daarmee het einde van deze veertigdagentijd. Bedenk voor jezelf een (klein) vier-moment, een manier om je te belonen voor het feit dat je je een bepaalde periode goed met je voornemen bezig bent geweest. Tenslotte, sta er ook bij stil wat je jezelf al geeft door met dit voornemen bezig te zijn. Dus… wat geef jij jezelf deze periode?
Overdenkingen: In plaats van de traditionele Christelijke nadruk op vasten en afzien, heb ik me geconcentreerd op theophany, voorbereiding op de lente. Ik begon met de intentie: meer ruimte geven aan het zielsdeel in mij dat vrolijk is, mijn ruach. Hoe heb ik  dit aangepakt? Ik ging meer zingen en muziek maken/beluisteren, (vrije) lichaamsbeweging, grappen maken, lachen. Hoe ga ik de theophany vieren? Door de lockdown ben ik al een tijdlang solistisch bezig, op zich kan ik dat prima, maar ik zou toch graag een keer face-to-face afspreken met anderen, bijvoorbeeld met een gezamenlijke lentewandeling. Wat ga ik mezelf geven? Vrolijke Inspiratie-materialen: Boeken, speelkaarten Ping: 40 Dagen anders

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.