Peaceful Walking loopmeditatie op Museumplein Woensdag 3 juni, 18.30 – 20.30 uur


Ter voorbereiding op de komst van Zijne Heiligheid de Dalai Lama : Peaceful Walking loopmeditatie op Museumplein .Via een oud vrienden-netwerk hoorde ik van deze actie, meteen na kantoortijd fietste ik erheen.Onderweg miezerde het een beetje, later klaarde het op, maar het bleef wel fris.Aangekomen, ontmoette ik twee bekenden van het oude netwerk, maar het leukste was dat een dierbare collega mee kwam doen.Na een korte intro deden we met z’n allen de loopmeditatie, het kwam er op neer dat je met aandacht en concentratie goed gegrond in bedachtzaam tempo over het veld liep. Het deed mij denken aan de Taiji-loopoefeningen bij Taijiquan en de Kinhin loopoefeningen bij Zenmeditatie, niet verwonderlijk aangezien de organisator werkte vanuit de Vipassana-traditie die overeenkomsten heeft met Chan (Zen) buddhisme van de Mahayana-traditie.Voor mij was het voornamelijk een oefening in concentratie en balans op geestelijk en lichamelijk gebied, een energie-oefening om persoonlijke innerlijke en fysieke kracht te versterken, maar ik kan me voorstellen dat deze oefening ook als groepsoefening heel krachtig kan werken als je met een groep ide  cirkel loopt, of en bloc in het zelfde ritme loopt.De uitdaging was ook om gegrond en geconcentreerd alert te blijven, vooral toen een koppel opgeschoten corpsballen op hun scooter langs kwam om rare opmerkingen te maken.Wat me ook weer doet denken aan een opmerking aan mijn lerares in de esoterie: ‘wanneer je licht verspreidt, komen ook de motten er op af’.Na de loopmeditatie ging iedereen uiteen en ging ik met mijn collega nog even koffiedrinken en bijpraten.Al met al een waardevolle ervaring om met vrienden te delen!P.S.De loopmeditatie werd geleid door: Joan Muller Body at Heart www.bodyatheart.com

Blogged with the Flock Browser

Tags: , ,

One thought on “Peaceful Walking loopmeditatie op Museumplein Woensdag 3 juni, 18.30 – 20.30 uur

  1. Terwijl jullie aan het lopen waren, heb ik gekeken naar een interview van de Daila Lama…
    En ik dacht: Ik wilde dat ik morgen op deze leider zou kunnen stemmen… dat zou me veel meer vertrouwen geven in Europa!

    Fijn dat het zo’n mooie, hartverwarmende ervaring is geworden op deze toch frisse dag!

    PS Het interview met de Dalai Lama wordt vanavond nog een keer uitgezonden!

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.