Het reisgeschenk, de achtste nacht


De doorgever van het schilderij mailde me:

Ik wil graag dat je het doek een naam geeft, ik vind ook dat jij dat als eerste eigenaar hoort te doen.. Ik heb hem de tijdelijke naam Ontmoeten gegeven, vond ik wel gepast, ook omdat dat in het randschrift staat..

Werk aan de winkel!

In de klassieke Chinese traditie kreeg men een naam bij de geboorte, maar ook bij diverse veranderingen van levensfase, daarnaast kon men diverse namen krijgen.

De kunstenaar die het schilderij maakte, gaf de (geboortenaam) ‘Reisgeschenk’, maar de doorgever gaf de ‘melknaam'(eerste bijnaam)’Ontmoeten’, welke naam zal ik gaan geven?

Al eerder kwam ik op de bijnaam FengShui, letterlijk ‘Wind en Water’ door het samenspel van lucht en water in het schilderij, en onlangs noemde ik Birds and Fishes vanwege de vele vogels en vissen; ik zie de drie gestalten met half open mond alsof ze de hemel toezingen en denk aan Singing Sirens, zo komen de bijnamen naar boven borrelen.

Singing Sirens lijkt me echt zo’n bijnaam die je gebruikt als je onder vrienden bent, FengShui is de naam die je op school gebruikt. ‘Birds and Fishes’ is je pseudoniem als schrijver, Kunstwerk noem ik je als ik heel beleefd wil zijn, maar mijn speciale koosnaampje voor jou om in je oor te fluisteren zal zijn
‘Interesting Times’.


2 gedachten over “Het reisgeschenk, de achtste nacht

  1. De eerste volle schaterlach vandaag ontrolt uit mijn buik als ik je speciale koosnaampje “interesting times” lees….

    Dankbaar dat ik deelgenoot, sterker nog, deelnemer mag zijn in jouw “interesting times”

    Love you so much…
    Karin

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.