QUI, mijn inwijdingsschilderij: Masker


Masker, wat wil je me vertellen?

De schedel van Bran is het Orakel der helden…

De voorouders spreken via de schedel.

En als ik het Masker gebruik, kan ik specifieke onderdelen van mijn Zelf uitvergroten, waardoor specifieke Aspecten van de voorouders naar voren kunnen treden.
Dan kan ik waarlijk Spreker voor de Doden zijn.

Wat willen de voorouders van mij? Dat ik hun verhaal vertel, hun woede en pijn uit, zodat het overerfde familieleed kan genezen.

De voorouders waren nomaden, migranten, vaak in conflict met de sedentaire burgers. En telkens als ik dat thema herken in hedendaags maatschappelijk klimaat, dan raakt het ook mijn pijn en woede die ik moet uiten. Ik spreek me uit in blogs en forums.

Maar niet alleen de klaagzangen, maar ook de overwinningsliederen willen gezongen worden: de kleine successen van de meest recente voorouders die als kleinhandelaars hun plek verwierven in de maatschappij, maar ook de grote overwinningen van de zwervende krijgsheren die koninkrijken stichtten.

Ik eer de voorouders door hun verhaal te vertellen, hoe ze leefden en stierven. Door hun verhaal op het Web te zetten, worden ze vereeuwigd.

Dit verhaal gaat over het schilderij, over mij, mijn voorouders, vorige levens?
Oeroude lessen uit de geschiedenis hervertellen in nieuw licht van het heden, ook dat is mijn erfgoed, daar ben ik trots op!

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.