De noodzaak van holebi emancipatie in Nederland


Twee internet-nieuwsflitsen tegenover elkaar: De Jeugdraad die jongeren meer tolerantie wilt aanleren mbt homosexuelen, terwijl de Raad van State het kabinet adviseert dat christelijke scholen het recht hebben om homesexuele docenten te weren. Wellicht moet de Jeugdraad met een aantal holesbi’s expliciet een bezoek brengen aan die fundie-scholen om hen wat tolerantie bij te brengen!

De Jeugdraad gaat jongeren de komende zomer op grote festivals wijzen op het gebrek aan tolerantie voor homoseksuele leeftijdsgenoten. ”Iedereen zegt altijd wel dat we in Nederland zo tolerant zijn”, stelt de woordvoerster. ”Maar het wordt een andere zaak als je voetbalmaatje met wie je elke week doucht opeens homo blijkt te zijn. In dat opzicht valt er in Nederland nog een hoop terrein te winnen.”Ook lanceert de Jeugdraad deze week de website openup.nl en een gelijknamige hyve, waar jongeren een tolerantietest kunnen doen. In het komende schooljaar wordt de campagne vervolgd met lessen op scholen waarin het onderwerp onder de aandacht van tieners wordt gebracht.

http://www.openup.nl

Christelijke scholen mogen homoseksuele docenten nog steeds weren als die zich duidelijk in strijd met de grondslag van de onderwijsinstelling gedragen.Dat staat in een nog vertrouwelijk advies van de Raad van State aan het kabinet, waarop het Nederlands Dagblad de hand wist te leggen.

nu.nl/algemeen | ‘Christelijke scholen mogen homoseksuele docenten weren’

Blogged with the Flock Browser

Tags:

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.